fbpx
Rory1

Onze groene roots

Al tijdens zijn lagereschooltijd was Koos van Haaster in zijn vrije uren al te vinden in de kwekerij van vrienden. Tijdens zijn studietijd legde hij tuinen aan en ontmoette hij zijn echtgenote in het tuincentrum waar zij beiden werkten.

In 1980 startte Koos met zijn jeugdvriend met een kwekerij op een stuk bollengrond aan de Rijksstraatweg in Wassenaar. Een kas werd gebouwd en een naam voor het bedrijf was snel gevonden; De Bosrand, passend bij de ligging van de kwekerij aan de rand van het bos.

Wat begon als kwekerij groeide uit naar een groothandel en later ook een tuincentrum in Wassenaar en later kwamen daar nieuwe locaties bij.

In 2006 verkocht zijn compagnon zijn aandeel in het bedrijf aan Koos. Hij besloot om samen met zijn echtgenote Marja als team het succes voort te zetten en verder te bouwen aan een mooi familiebedrijf. Met een voorliefde voor groen vulden zij elkaar goed aan; Koos als echte groenspecialist en handelsman en Marja als creatieveling met een goed gevoel voor styling en sfeer- en decoratieartikelen.  Naast het gezin met zes kinderen wisten zij met het team de tuincentra steeds verder te ontwikkelen tot een complete winkelbeleving.

Vandaag de dag is De Bosrand een groot familiebedrijf waar de zes kinderen met hun ouders en een team van bijna 500 collega’s verdeeld over de verschillende locaties samen werken. De onderneming is inmiddels uitgegroeid tot vijf tuincentra in Alphen a/d Rijn, Oegstgeest, Rijsbergen, Wassenaar en Woerden, twee groothandels, een distributiecentrum, een outlet en ook kweken we nog steeds zelf.

De Bosrand door de jaren heen

1980
Oprichting Kwekerij De Bosrand Wassenaar
1989
Oprichting Kwekerij De Bosrand Rijsbergen
1991
Aankoop kwekerij De Noorthey in Leidschendam
1995
Overname Groenrijk van de Meer in Alphen ad Rijn
1999
Nieuwbouw van de groothandel in Wassenaar voltooid
2004
Overname Europatuin Woerden
2005
Opening nieuwbouw tuincentrum Wassenaar
2006
Koos van Haaster gaat alleen verder
2011
Uitbreiding en verbouwing de groothandel in Wassenaar
2011
Nieuwbouw tuincentrum in Rijsbergen
2013
Aankoop Kwekerij Huisakkerstraat Rijsbergen
2014
Bedrijfsopvolging zes kinderen
2015
Introductie nieuwe huisstijl en logo
2015
Aankoop kwekerij in Rijnsburg
2015
Uitbreiding tuincentrum in Wassenaar
2016
Opening nieuwbouw tuincentrum Alphen ad Rijn
2017
Aankoop grond MEOB-terrein in Oegstgeest
2020
Opening tuincentrum en distributiecentrum in Oegstgeest
2023
Lancering nieuwe website en start webshop
2959