fbpx

Onze groene roots

Al tijdens zijn lagereschooltijd was Koos van Haaster in zijn vrije uren al te vinden in de kwekerij van vrienden. Tijdens zijn studietijd legde hij tuinen aan en ontmoette hij zijn echtgenote in het tuincentrum waar zij beiden werkten.

In 1980 startte Koos met zijn jeugdvriend met een kwekerij op een stuk bollengrond aan de Rijksstraatweg in Wassenaar. Een kas werd gebouwd en een naam voor het bedrijf was snel gevonden; De Bosrand, passend bij de ligging van de kwekerij aan de rand van het bos.

Wat begon als kwekerij groeide uit naar een groothandel en later ook een tuincentrum in Wassenaar en later kwamen daar nieuwe locaties bij.

rory4

Wat we doen

Buiten en binnen zijn meer dan ooit met elkaar verbonden. Het groen verovert onze huizen en ons interieur zet een stapje naar buiten. Het buitenleven is een beleving. Net als een bezoek aan De Bosrand. Van een hapje en drankje in onze horeca tot een barbecue workshop van onze eigen Grill Academy. En van een magische kerstsfeer tot een mediterrane beleving met stijlvolle tuinsets tussen de olijfbomen en parasols.

Al sinds 1980 zetten we onze passie voor groen en sfeer in om onze klanten te helpen hun tuin- en woondroom te realiseren. Wij willen iedereen laten genieten van een sfeervolle groene leefomgeving. Onze kennis van groen is enorm, ons assortiment groots en de prijzen scherp.

Als echte liefhebbers van een sfeervol huis en tuin zetten wij de trend. Bij ons vind je dan ook de meest unieke en vooruitstrevende producten. Uit ons private label assortiment én van bekende merken. We blijven werken aan een ultieme winkelbeleving, zowel fysiek als online, om iedereen te inspireren om de tuin en huis een plek te maken om sfeervol te genieten.

Hoe we het doen

Uniek concept
De Bosrand is niet aangesloten bij een formule en heeft daarom alle vrijheid om haar eigen koers te gaan en zich te onderscheiden in de markt. Dit zie je terug door een bijzonder assortiment met mooie merken maar ook veel unieke producten onder private label waar we zelf voor op reis gaan. Ieder seizoen wisselen de producten en winkelpresentaties. We zijn ondernemend en doen alles zelf. Daarom kunnen wij ook een breed aanbod van verschillende functies en uitdagingen aanbieden binnen ons team.

De gehele groenketen
De Bosrand is uniek doordat we als bedrijf de hele groenketen zelf vervullen. Met onze kwekerijen, groothandels en tuincentra leveren we groen aan de particuliere klant maar ook aan hoveniers, gemeenten, bloemen-en plantenwinkels, horeca, kantoren en de veiling. Daardoor is er veel kennis en vakmanschap binnen de organisatie maar ook een enorm uitgebreid aanbod aan groen om de verschillende klantgroepen allemaal te kunnen bedienen.

De beste kwaliteit bloemen en planten voor de laagste prijs
Doordat wij zelf kweken, dagelijks inkopen bij de veiling en contacten hebben met de beste kwekers hebben kunnen wij iedere dag verse planten in de winkels van de beste kwaliteit en voor een scherpe prijs aanbieden. Vergelijk onze prijzen en aanbod voor het groen maar eens met andere tuincentra!

Het grootste assortiment bloembollen
In geen tuincentrum is een vergelijkbaar assortiment bloembollen als bij De Bosrand te vinden wat betreft prijs en assortiment. Deze bollen komen rechtstreeks vanaf de bollenkwekers naar onze groothandel. Met PureBulbs hebben we zelf een lijn opgezet met bloembollenverpakkingen die we leveren aan onze eigen tuincentra maar ook andere winkels in Nederland en wereldwijd.

Familiebedrijf
We zijn een echt familiebedrijf. De zes kinderen werken samen met hun ouders en blijven vernieuwen en investeren in de toekomst van het bedrijf en het team. Samen met alle medewerkers, waarvan sommige al sinds de start van het bedrijf werkzaam zijn, heeft De Bosrand een sterk team met vertrouwde gezichten en veel kennis en passie in huis. Met elkaar zorgen we dat ook de volgende generatie trots kan zijn op De Bosrand en een bezoek aan onze winkels een mooie beleving blijft.

Toegankelijk voor iedereen
We vinden het belangrijk om voor iedereen toegankelijk te zijn en wat te bieden te hebben. Zo kan je voor bijvoorbeeld het groen en bloemen altijd voordelig bij ons slagen maar ook voor een kopje koffie of thee. We bieden exclusieve en bijzondere producten voor de liefhebbers, maar hebben altijd voordelige alternatieven ernaast om iedereen een keuze te bieden.

Waarom werken bij De Bosrand?

1293